‘VelowUp!’ Montage

Montage van de ‘VelowUp!’

De ‘VelowUp!’ wordt gemonteerd aan een tweetal montageplaten.

Indien u meerdere ‘VelowUp!’’s naast elkaar installeert, dan adviseren wij de ‘VelowUp!’’s afwisselend hoog en laag op te hangen. U monteert de ‘VelowUp!’’s met een tussenafstand/hart-op-hart-afstand van minimaal 35cm en een hoogteverschil van 25cm. De minimaal benodigde hoogte voor de ”lage” ‘VelowUp!’’s is 2,00m, voor de ”hoge”  ‘VelowUp!’’s is een hoogte van 2,25m benodigd.

Indien u de ‘VelowUp!’’s op gelijke hoogte ophangt dan adviseren wij een onderlinge tussenafstand/hart-op-hart-afstand van minimaal 60cm. De ‘VelowUp!’ is geschikt voor het stallen van fietsen met een gewicht tot max. 35kg. De ‘VelowUp!’ is daarom ook geschikt voor elektrische fietsen en speed pedelecs.

Handleiding + Gebruiksaanwijzing VelowUp! Classic 

Nu bestellen

Bevestigingsmogelijkheden

 

Direct aan de wand

Met behulp van de meegeleverde montageplaten (2 stuks), schroeven en pluggen kunt u de ‘VelowUp!’ eenvoudig aan de muur bevestigen. Iedere individuele montageplaat wordt met een 3-tal schroeven aan de muur bevestigd.

 

Aluminium Profiel Systeem

Bij de montage van meerdere ‘VelowUp!’’s kunt u ook gebruik maken van onze hoogwaardige aluminium montageprofielen. De aluminium profielen worden met speciale muurplaten aan de wand bevestigd. De ‘VelowUp!’’s worden vervolgens met de meegeleverde montageplaten en speciale t-moeren aan het aluminium profiel systeem gemonteerd (zie tekening 1). Het voordeel van het aluminium profiel systeem is dat de onderlinge afstand te allen tijde, zonder extra boorgaten, eenvoudig kan worden aangepast. Een ander voordeel van het Aluminium Profiel Systeem is dat de ‘VelowUp!’’s sneller en efficiënter (minder boorgaten) aan de wand kunnen worden geïnstalleerd.

Manual VelowUp! – Aluminium Profiel Systeem – Montage aan muur

Rek met vloersteunen, staanders met vloer/plafond-fixatie

Indien de wanden in de ruimte onvoldoende draagkracht hebben (zoals gipswanden of houten wanden) en/of er op specifieke plaatsen geen wanden zijn (bijv. in midden ruimtes), dan zijn de aluminium profielen ook leverbaar met een rek met vloersteunen (tekening 2 en 3) en/of staanders welke tussen de vloer en het plafond worden gefixeerd (zie tekening 4).

De vloersteunen worden aan de grond bevestigd. Het is daarbij belangrijk om te controleren of er geen verwarmingselementen in de vloer zijn verwerkt. De staanders worden tussen vloer en plafond geklemd. Door toepassing van het Aluminium Profiel Systeem in combinatie met vloersteunen of staanders kan iedere ruimte zo efficiënt en optimaal mogelijk worden ingericht.

Manual VelowUp! – Aluminium Profile System – Montage aan rek

Tekening 1 (verticaal fietsparkeren): Muurprofielen

Tekening 2 (verticaal fietsparkeren): Rek met vloerfixatie

Tekening 3 (verticaal fietsparkeren): Dubbel rek met vloerfixatie

Tekening 4 (verticaal fietsparkeren): Staanders met vloer/plafond-fixatie

Meer informatie

Voor meer informatie over de bevestigingsmogelijkheden of andere toepassingsmogelijkheden van de ‘VelowUp!’, zoals de ‘VelowUp!’Carrousel, de ‘VelowUp!’Abri, of indien u hulp/inspiratie nodig heeft bij het efficiënt inrichten van uw fietsparkeerruimte, bel dan onze klantenservice: +31 (0)252 420384 of mail sales@lo-minck.nl.