CycleCity®

CycleCity®

  • Hoogwaardig en elegant fietsparkeren
  • CycleCity®Circle
  • CycleCity®Elegant
  • CycleCity®Blitz

Het CycleCity®-concept biedt een aantal hoogwaardige en elegante fietsparkeeroplossingen die locatie-specifiek kunnen worden ingezet. Het concept onderscheidt zichzelf door het gebruik van hoogwaardige materialen, duurzaamheid (geïntegreerde ledverlichting, deels gevoed door zonne-energie) en een duidelijke herkenbaarheid, zodat fietsers worden verleid tot het compact en geordend stallen van hun fiets.

CycleCity® doet recht aan typisch stedelijke situaties, zoals ze bijv. aan grachten vaak voorkomen: de smalle strook met de maten van langparkeerplekken voor auto’s, en diepere stroken met de maten van haaks- of schuin parkeren voor auto’s.

Video – Nederlands

Video – English

Het CycleCity®-concept is gebaseerd op een 3-tal elegante fietsparkeeroplossingen:

1. CycleCity®Circle

Het CycleCity®Circle-concept speelt in op de vaak beperkt beschikbare ruimte in binnenstedelijke gebieden. Op een oppervlakte van ca. 14m² kunnen 20 fietsen worden gestald.
Het Circle-concept gaat uit van een stallingsprincipe, waarmee de fietsen middels de VelowUp!® nagenoeg zonder krachtinspanning verticaal in een carrousel worden gestald. Doordat de carrousel 360° kan worden gedraaid geschiedt de inname en de uitgifte van de fietsen heel eenvoudig vanuit één positie. De bruto beschikbare ruimte is daarmee nagenoeg gelijk aan de netto benodigde ruimte.

Klik op een foto om een groter formaat te bekijken.

cyclecity blitz

2. CycleCity®Blitz

Het CycleCity®Blitz-concept is een stallingsprincipe dat is geïnspireerd op het grote aantal fietsen dat in de binnenstad tegen brugleuningen wordt gestald. Het stallen van fietsen aan brugleuningen is vaak erg efficiënt, maar leidt ook tot een rommelig beeld. Door de fietsen zoveel mogelijk trapsgewijs te parkeren kunnen er in de lengterichting gemiddeld meer fietsen worden gestald. En dat zonder het gedoe van het weg moeten tillen van het achterwiel van een al geparkeerde fiets om een plek te bemachtigen.

3. CycleCity®Elegant

Het concept CycleCity®Elegant is een hoogwaardig stallingsconcept dat zeer geschikt is voor smalle fietsparkeerstroken. Bijzonder is dat de impact van de geparkeerde fietsen op het straatbeeld kleiner wordt. De specifieke gegolfde ondergrond zorgt ervoor dat de voorwielen en daarmee de fietssturen lager in het straatbeeld staan dan in ‘’gewone’’ stallingsplaatsen. De fietsen staan in de Elegant veel stabieler in vergelijking met bijvoorbeeld fietsnietjes. Iedere fiets kan individueel worden aangebonden.

CycleCity® is een gezamenlijk concept van BYCS, Inbo, DuraVermeer en Lo Minck Mobility BV.

Klik op een foto om een groter formaat te bekijken.