VeloComfort in China!

velocomfort china
VeloComfort Borstelbaan – Beijing, China

In Beijing is fietsmobiliteit booming business. onlangs is daar een fietssnelweg aangelegd. Fietsen is daarmee de snelste manier om van en naar de werkplek te bewegen.

china velocomfort
Oprit bij nacht

Een deel van deze snelweg is verhoogd, via opritten kunnen de fietsers in en uitvoegen.
Een uitstekende toepassing voor de VeloComfort, waarmee de fiets comfortabel naar de juiste hoogte wordt gebracht en, door de borstelgoot, veilig afgeremd.

Voor de oplevering van dit project zijn drie monteurs afgereisd naar Beijing waar zij in totaal 3 weken verbleven om de 7 opritten te voorzien van in totaal 29 borstelbanen en 29 tandriem banden. Een enorme klus met een mooi resultaat.

team lo-minck chinese contactpersoon
Lo-Minck team met onze Chinese contactpersonen

Franse Innovatieprijs voor VeloComfort!

VeloComfort heeft op de Salon Transports Publics in Parijs de innovatie award op het gebied van ”urban installation” gewonnen. De innovatieprijs werd gisteren, 13 juni 2018, door de Franse Minister van Transport uitgereikt aan onze Franse partner Cykleo. Cykleo heeft inmiddels het eerste VeloComfort-systemen in Frankrijk verkocht (locatie Parijs). Binnenkort volgt de installatie van een tweede VeloComfort-systeem, eveneens in Parijs.

VeloComfort wint innovatieprijs in Parijs!

PARKINGRASS – natuurlijk fietsparkeren!

PARKINGRASS® is dé nieuwe manier van natuurlijk fietsparkeren. Het is duurzaam, fris, innovatief, multifunctioneel, veilig en… Groen! Dit kunstzinnige object in de openbare ruimte is zowel een functioneel fietsenrek als een zit- en speelelement.

PARKINGRASS® biedt oneindig veel mogelijkheden. De twee modellen zijn zo ontworpen, dat ze in verschillende combinaties een echt natuurlijke uitstraling krijgen. Want in de natuur is ook geen grasspriet hetzelfde! Er valt dus eindeloos te variëren en combineren, want de modellen zijn los van elkaar te plaatsen in iedere mogelijke richting.

Geschikte locaties voor deze natuurlijke en unieke vorm van fietsparkeren zijn zeer veelzijdig.
Van toepassingen in verharde stedelijke gebieden die wat kleur en uitstraling kunnen gebruiken tot in parken en bossen, waar het rek -met een knipoog- de natuur nabootst. Zeker bij scholen, parken, OV-haltes, kinderopvangcentra, ziekenhuizen, bossen, buurthuizen, (sport)clubs en in dorpskernen zullen deze rekken de omgeving wat opleuken!

De PARKINGRASS®-modellen zijn zodanig ontwikkeld dat de fietsen stabiel kunnen worden gestald en eenvoudig en gebruiksvriendelijk kunnen worden aangebonden.

PARKINGRASS® is een gezamenlijk concept van Studio Placemat, Metec Specialiteiten BV en Lo Minck Systemen BV.

Lees meer

 

Verticaal Fietslift parkeersysteem KeoBike-carrousel

KeoBike-carrousel

In nauwe samenwerking met/in opdracht van Syntus heeft Lo Minck Systemen de KeoBike-carrousel ontwikkeld. Syntus zet de fiets heel nadrukkelijk in als aanvulling op het busvervoer. Zij heeft daarvoor het KeoBike-concept ontwikkeld. De komende maanden plaatst Lo Minck Systemen 26 KeoBike-carrousels in de Veluwe-regio en Leusden. In de KeoBike-carrousel kunnen met behulp van de VelowUp! 20 fietsen worden gestald. Tijdens de schemerzone wordt de KeoBike-carrousel verlicht middels zonne-energie gevoede led-verlichting.

Fietsparkeersysteem

Nieuwe verhuurlocaties OV-fiets in Noord-Brabant

Door het succes van de OV-fiets is het aantal verhuurlocaties van de OV-fiets in Noord-Brabant de afgelopen periode fors uitgebreid. In opdracht van én in nauwe samenwerking met de Nederlandse Spoorwegen verzorgt Lo Minck Systemen de levering en installatie van geautomatiseerde OV-kluizen en de OV-carrousel (ook wel VelowSpace genoemd). Ook de komende periode zal het aantal verhuurlocaties worden uitgebreid. Niet alleen in Noord-Brabant, maar bijv. ook in Groningen, Gelderland en de regio Rotterdam.

Eerste VeloComfort in Antwerpen groots geopend!

Begin juli 2016 is de Parkbrug in het centrum van Antwerpen op grootse wijze en onder veel belangstelling door de wethouder van verkeer geopend.
Naast het opvallende ontwerp van de brug kent dit project een tweede grote blikvanger, namelijk het VeloComfort-systeem dat op de steile toegangstrap is geplaatst. De plaatsing van dit unieke VeloComfort-systeem is in nauwe samenwerking met/door onze Belgische partner, B2Bike, gerealiseerd. Het VeloComfort-systeem heeft een diagonale lengte van 13 meter en overbrugt een 3-tal trapdelen en een 2-tal bordessen. In zowel de borstelgoot als de tandriemband is ledverlichting geïntegreerd, zodat het systeem ook tijdens de donkere uren optimaal zichtbaar is. Vanaf de opening van de brug was het VeloComfort-systeem direct volop in gebruik (zie foto).

Grote drukte bij VeloComfort Parkbrug, Antwerpen!

20160709_180145

Geavanceerde robothandling voor toeleverende industrie

Lo Minck Systemen heeft van een grote Nederlandse internationaal opererende onderneming, welke actief is op het gebied van de toelevering van hoogwaardige componenten aan de infra- en installatiemarkt, opdracht gekregen voor de ontwikkeling en levering van een geavanceerd robot-handlingsysteem ten behoeve van de volautomatische assemblage van bevestigingscomponenten.

Lo Minck Systemen wint Ondernemersprijs Haarlemmermeer 2015-2016

Op 11 december 2015 heeft Lo Minck Systemen tijdens de gala-avond van MeerBusiness uit handen van burgemeester Weterings, de Ondernemersprijs Haarlemmermeer 2015-2016 ontvangen. Deze prijs is een mooie waardering voor een succesvol en innovatief jaar!
Als winnaar van de Ondernemersprijs Haarlemmermeer vertegenwoordigde Lo Minck Systemen op 25 mei 2016 de gemeente Haarlemmermeer tijdens de Ondernemersprijs Noord-Holland. Uit een deelnemersveld van ruim 300 bedrijven behaalde Lo Minck Systemen een keurige 5e plaats!

Verticaal Fietsparkeren VelowUp Fietslift

Antonie van Leeuwenhoek-ziekenhuis kiest voor VeloComfort én VelowUp!

Recent heeft het Antonie van Leeuwenhoek-ziekenhuis een nieuwe grootschalige fietsenstalling in gebruik genomen. Deze fietsenstalling bevindt zich in de voormalige autoparkeergarage onder het ziekenhuis. Voor een comfortabele entree van de fietsenstalling is een nieuwe trap geplaatst, waarin het VeloComfort-systeem van Lo Minck Systemen is geïntegreerd. De toepassing van het VeloComfort-systeem garandeert dat de fietsers het hoogteverschil comfortabel, veilig en gebruikersvriendelijk kunnen overbruggen, zowel van boven naar beneden als van beneden naar boven. De integratie van het VeloComfort-systeem maakte een compactere constructie van de trap mogelijk, waardoor problemen met kabels en pijplijnen in de grond werden vermeden. Door de beperkte hoogte van de stallingsruimte (ca. 2,30m) en de behoefte aan een parkeercapaciteit voor minimaal 700 fietsen is er gekozen voor het gebruik van een tweetal stallingsoplossingen, namelijk de VelowUp! (ca. 700 stuks) en fietsnietjes (16 stuks). Terwijl het grootste gedeelte van de fietsen in de VelowUp!’s worden gestald, worden de fietsnietjes gebruikt voor het stallen van zgn. buitencategorie-fietsen.

 

IMG_3988

Fietstransportsysteem VeloComfort Fietslift

VeloComfort® nu ook in België!

Medio maart is het eerste VeloComfort®-systeem in België geïnstalleerd. In opdracht van een grote vastgoedontwikkelaar is in een appartementencomplex in Heist de VeloComfort®Tandriemband geïnstalleerd op een steile trap met een hellingshoek van ca. 45 graden en een diagonale lengte van 4,5m.