EasyStack

Het stallen van een fiets in een traditoneel etagerek is voor steeds meer fietsers een lastige opgave

Fietsen worden breder, zwaarder en hoger. Tegelijkertijd wordt de gemiddelde fietser steeds ouder

Met EasyStack is het mogelijk nagenoeg alle fietstypes comfortabel dubbellaags te stallen

EasyStack; dé nieuwe manier van etageparkeren!!

Het unieke, innovatieve en gepatenteerde EasyStack biedt een gebruikersvriendelijke oplossing voor efficiënt en compact fietsen parkeren. Met EasyStack kunnen fietsen nagenoeg zonder enige krachtinspanning op een ‘’hoge’’ positie worden gestald.

Het stallen van de fiets op de bovenste stallingsrij van een traditioneel etagerek is voor veel fietseigenaren een hele opgave. Aangezien de gemiddelde fiets steeds zwaarder wordt en de gemiddelde fietser steeds ouder zal deze problematiek verder toenemen, zo is de verwachting. EasyStack is geschikt voor het stallen van fietsen tot en met ca. 35kg. Het stallen van een e-bike is dus geen probleem. EasyStack, hét betere alternatief voor etagerekken.

Uniek dubbellaags fietsen parkeren

Het principe van EasyStack is gebaseerd op een uniek gepatenteerd verticaal liftsysteem, waarmee fietsen op ‘’hoge’’ posities kunnen worden gestald en slimme, zijdelings verrijdbare fietsgoten voor de ‘’lage’’ stallingsplaatsen. Door de verrijdbare goten naar links of rechts te bewegen wordt er ruimte gecreëerd voor het parkeren van de fietsen in het verticale liftsysteem.

De hoge stallingsplaatsen van EasyStack zijn gebaseerd op een hoogwaardige aluminium kolom, welke als individuele unit op de vloer wordt geïnstalleerd. Deze kolom kan zowel loodrecht, in iedere willekeurige hoek (diagonaal) alsook flexibel tussen plafondobjecten, pilaren of andere objecten worden opgesteld. Door het gepatenteerde verticale liftsysteem is de uitschuifbare goot, zoals bij traditionele etagerekken, verleden tijd. De relatief brede gangpaden welke nodig zijn bij traditionele etagerekken (ca. 2,2m) kunnen daardoor worden versmald tot 1,5m. Door deze flexibele, modulaire en compacte toepassing kunnen fietsenstallingen zeer efficiënt worden ingericht. De minimale plafondhoogte voor EasyStack is 2,68m.

Stallen van de fiets: Het stallen van een fiets op een ‘’hoge’’ positie in de EasyStack is zeer eenvoudig en kost door de slimme ondersteunende systematiek nagenoeg geen krachtinspanning. Het tillen van de fiets is overbodig. De fiets hoeft slechts in de horizontale bovengoot te worden gereden, waarna de bovengoot middels het activeren van de hendel in de handgreep naar de ‘’hoge’’ positie beweegt.

Uitnemen van de fiets: Het uitnemen van de fiets is zowaar nog eenvoudiger. Door in de hendel van het handvat te knijpen wordt de vergrendeling van de bovengoot opgeheven en beweegt de goot automatisch en gecontroleerd naar beneden. Zodra de goot in de laagste stand staat kan de fiets eenvoudig uit de goot worden gereden en beweegt de ‘’lege’’ bovengoot in verticale positie, zie video. Het voordeel van deze ingeklapte goot is dat een ‘’niet gebruikte goot’’ geen obstakel vormt voor personen die hun fiets in de ‘’lage’’ posities hebben gestald.

Eenvoudig toepasbaar: EasyStack is door de compacte en modulaire uitvoering zeer eenvoudig te combineren met andere fietsparkeersystemen, zoals fietsnietjes, voorvorkondersteunende rekken of de VelowUp!®. Een VelowUp!® kan bijv. eenvoudig aan de achterzijde van de kolom van EasyStack wordt gemonteerd, zie video.

Configuraties Easystack

Doordat EasyStack bestaat uit individuele staanders en verschuifbare ondergoten, is het systeem zeer flexibel te configureren.

EasyStack projecten