Werking EasyStack®

EasyStack®

Uniek gestapeld fietsenrek

 

Dit unieke fietsenrek biedt een efficiënte en gebruiksvriendelijke parkeeroplossing. Het systeem is standaard uitgevoerd met een bovengoot. Onder de bovengoot kan een ondergoot worden geplaatst.

De bovengoot kan verticaal omhoog en omlaag worden bewogen. De gebruiker wordt door het systeem ondersteund, waardoor er nauwelijks krachtinspanning hoeft worden gebruikt om de goot te bewegen.

De ondergoot kan horizonaal naar links en rechts bewegen, hierdoor kan er ruimte worden gecreërd voor de bovengoot die naar beneden moet.

Het systeem is zeer compact, de bovengoot kan volledig worden ingeklapt in de kolom. Hierdoor is het systeem geschikt om op plekken te plaatsen met beperkte ruimte.

De nieuwe manier van etageparkeren

Het stallen van de fiets op de bovenste stallingsrij van een etagerek is voor veel fietseigenaren een hele opgave. Aangezien de gemiddelde fiets steeds zwaarder wordt en de gemiddelde fietser steeds ouder zal deze problematiek verder toenemen, zo is de verwachting.

Het unieke, innovatieve en gepatenteerde ‘’EasyStack’’ biedt een functionele, gebruikersvriendelijke en ergonomische oplossing voor efficiënt en compact fietsparkeren. Met ‘’EasyStack’’ kunnen fietsen nagenoeg zonder enige krachtinspanning op de ‘’hoge’’ positie worden gestald. EasyStack is geschikt voor het stallen van fietsen tot en met ca. 30kg. Het stallen van een e-bike is dus geen probleem.

Het principe van EasyStack is gebaseerd op ergonomische ‘’hoge’’ stallingsplaatsen middels een uniek gepatenteerd verticaal liftsysteem. De ‘’lage’’ stallingsplaatsen zijn gebaseerd op zijdelings verrijdbare fietsgoten. Het verticale liftsysteem van EasyStack wordt als individuele unit geïnstalleerd. Bovendien kan ‘’EasyStack’’ zowel loodrecht als in een hoek alsook flexibel tussen eventuele plafondobjecten worden gestald. Door deze flexibele en modulaire toepassing kunnen ruimtes efficiënt worden ingericht.

Door het verticale liftsysteem is de uitschuifbare goot, zoals bij traditionele etagerekken, verleden tijd. De relatief brede gangpaden welke nodig zijn bij traditionele etagerekken (ca. 2,2m) kunnen worden versmald tot 1,5m. De Kolom kan volledig worden ingeklapt, hierdoor hoef je als laag-staller niet de bukken om je fiets te pakken. Doordat de kolom volledig kan worden ingeklapt, wordt de doorstroom in de fietsenstalling bevordert.

Om de fiets in de EasyStack te plaatsen, hoeft men de fiets niet van de vloer af te tillen. De fiets hoeft alleen in de bovengoot gereden te worden, de bovengoot is vervolgens zonder krachtinspanning omhoog te tillen.

De EasyStack is efficiënt te combineren met andere fietsparkeersystemen, zoals de VelowUp!®. De VelowUp!® kan bijv. eenvoudig aan de achterzijde van de kolom van de EasyStack wordt gemonteerd, zie video.