VeloComfort®

Laat de VeloComfort® installeren!

Neem contact op voor meer informatie of om een afspraak te maken

Veel fietstrappen en fietshellingen zijn te steil voor comfortabel en veilig gebruik
.
.
.
.

De gemiddelde fiets wordt steeds zwaarder en de gemiddelde fietser steeds ouder
.
.
.
.

Met de VeloComfort® kan hoogteverschil op een fietstrap of fietshelling veilig en comfortabel worden overbrugd. VeloComfort® zorgt ervoor dat fietstrappen compacter/ruimte-efficiënter kunnen worden uitgevoerd

VeloComfort®

Comfortabel fietstransportsysteem (fietslift) voor steile fietstrappen en fietshellingen

VeloComfort® is een Europees gepatenteerd fietstransport systeem, fietslift systeem, waarmee gebruikers hun fiets op steile fietstrappen of fietshellingen nagenoeg zonder krachtinspanning, zowel van boven naar beneden (middels een borstelgoot) als van beneden naar boven (middels een fietslift), kunnen begeleiden.

Voordelen:

  • Het overbruggen van steile trappen en hellingen met minimale inspanning
  • De gebruiker bepaalt zelf zijn/haar tempo
  • Toepasbaar op binnen- én buitenlocaties
  • Onderhoudsarm
  • Veilig

 

 

Informatie aanvragen

VeloComfort® (fietslift) Amsterdam, Paradiso
VeloComfort® (fietslift) Enschede, Willem Wilminkplein

VeloComfort® – Van beneden naar boven

Vanaf de bovenzijde gezien wordt de trap aan de linkerzijde voorzien van de VeloComfort®Tandriemband, zodat de gebruiker de fiets aan zijn/haar rechterzijde naar boven kan begeleiden. De tandriemband (fietslift) loopt in een duurzame, onderhoudsarme dubbelwandige aluminium goot en wordt aangedreven door een elektromotor.

De fietstransportband (fietslift) wordt geactiveerd, zodra de geïntegreerde sensor een fiets detecteert en pas weer stopgezet indien de transportband volledig vrij is van fietsen.

 

VeloComfort® – Van boven naar beneden

Vanaf de bovenzijde gezien wordt de trap aan de rechterzijde voorzien van de  VeloComfort®Borstelgoot, een fietsgoot voorzien van borstels in snelheid af te remmen. Op deze manier kan de gebruiker de fiets aan zijn/haar rechterzijde naar beneden begeleiden. De borstelgoot is samengesteld uit een hoogwaardige, duurzame en onderhoudsarme dubbelwandige aluminium fietsgoot, welke aan beide zijden is voorzien van borstellatten. De frictie van de borstels zorgt ervoor dat de fiets tijdens de afdaling wordt afgeremd, waardoor de gebruiker zelf zijn/haar tempo kan bepalen.

Bovendien zorgt de borstelgoot ook voor extra houvast zodat de fiets veilig en comfortabel naar beneden kan worden begeleid.

VeloComfort® is geschikt voor nagenoeg alle fietsen waarbij de twee wielen achter elkaar staan, zowel voor fietsen met dunne als brede banden alsook voor lichte én zware fietsen.

 

Laat de VeloComfort® installeren!

Neem contact op voor meer informatie of om een afspraak te maken