Laat de VeloComfort® installeren!

Neem contact op voor meer informatie of om een afspraak te maken

VeloComfort®

Comfortabel fietstransportsysteem voor steile hellingen

VeloComfort® is een Europees gepatenteerd fietstransportsysteem, waarmee gebruikers op locaties waar sprake is van steile hellingshoeken, zoals trappen of hellingen naar fietskelders of fietsbruggen, hun tweewielers nagenoeg zonder kracht-inspanning kunnen verplaatsen. Zowel van boven naar beneden als van beneden naar boven.

Voordelen:

  • Het overbruggen van steile hellingshoeken met minimale inspanning
  • De gebruiker bepaalt zelf zijn/haar tempo
  • Toepasbaar op binnen- én buitenlocaties
  • Onderhoudsarm
  • Veilig

Informatie aanvragen

Video VeloComfort® Amsterdam, Paradiso

VeloComfort® – Van beneden naar boven

De zijde van de trap wordt ingericht met een fietstransportband naar boven. De fietstransportband bestaat uit een hoogwaardige tandriem. De tandriem loopt in een duurzame, onderhoudsarme dubbelwandige aluminium goot en wordt aangedreven door een elektromotor.

De fietstransportband wordt geactiveerd zodra de geïntegreerde sensor een fiets detecteert en pas weer stopgezet indien de transportband volledig vrij is van fietsen.

VeloComfort® – Van boven naar beneden

Aan de linkerzijde van de trap wordt een borstelgoot geplaatst. De borstelgoot is samengesteld uit een hoogwaardige, duurzame en onderhoudsarme dubbelwandige aluminium goot, welke aan beide zijden is voorzien van borstellatten. De frictie van de borstels zorgt ervoor dat de fiets tijdens de afdaling wordt afgeremd, waardoor de gebruiker zelf zijn/haar tempo kan bepalen.

Bovendien zorgt de borstelgoot ook voor extra houvast zodat de fiets veilig en comfortabel naar beneden kan worden begeleid.

VeloComfort® is geschikt voor alle fietsen waarbij de twee wielen achter elkaar staan, zowel voor fietsen met dunne als brede banden alsook voor lichte én zware fietsen.

VeloComfort® voor de steile trap van de fietsenstalling aan het Willem Wilminkplein in Enschede.

Video VeloComfort® Enschede, Willem Wilminkplein

Laat de VeloComfort® installeren!

Neem contact op voor meer informatie of om een afspraak te maken