Duurzaam fietsparkeren bambooh fietsnietje

Beperkte aanbod duurzame fietsparkeeroplossingen
.
.

Traditionele verzinkte fietsparkeeroplossingen hebben een relatief hoge milieubelasting
.

Bambooh biedt een duurzame, circulaire en esthetisch hoogwaardige fietsparkeeroplossing welke geschikt is voor nagenoeg alle fietstypen

bambooh duurzaam fietsparkeren

Duurzaam & Ecologisch fietsparkeren

De duurzame en verantwoordelijke “natuurlijke” fietsnietjes van Lo Minck Mobility gemaakt van de superieure reuzenbamboesoort ‘’Moso’’.

Wordt gemaakt van de extreem snel groeiende reuzenbamboesoort ‘’Moso’’, welke bekend staat om zijn zeer goede CO²-absorberende en zuurstof producerende vermogen.

 • Moso Bamboesoort is ruim voorradig (ongeveer 7 miljoen hectare) en altijd afkomstig uit duurzaam beheerde plantages en bossen.
 • De Moso bamboesoort bestaat uit één plant met meerdere stammen, waardoor jaarlijks meerdere stammen kunnen worden geoogst zonder dat de moederplant sterft.

Productie

Alle MOSO®-bamboeproducten worden gemaakt in volledig ISO-9001 gecertificeerde productiefaciliteiten, toepassing van extra milieuvriendelijke lijmen zonder toegevoegd formaldehyde, waarmee aan de strengste emissie norm wordt voldaan; EO (EU-norm=E1).

Gebruik/Recycling

Langdurige duurzaamheid: vanwege de goede eigenschappen (hardheid, dichtheid, stabiliteit) gaan MOSO bamboe producten erg lang mee, waardoor CO² ook langer wordt vastgelegd, omdat MOSO®-bamboeproducten van natuurlijk materiaal zijn gemaakt, geven deze geen beperkingen in de afvalfase.

Indien goed onderhouden kunnen MOSO®-bamboeproducten worden hergebruikt, bij voorkeur in gelijksoortige toepassingen (upcycling) of om spaanplaat van te maken (downcycling). Als dat niet mogelijk is, dan is het aanbevolen om het bamboemateriaal te gebruiken voor de productie van bio-energie, als vervanger voor fossiele brandstoffen.

Bambooh X-treme

 • Het fietsnietje Bambooh X-treme is gemaakt van MOSO® Bamboo X-treme®; een van bamboe gemaakt materiaal welke qua hardheid, stabiliteit, brandveiligheid en duurzaamheid superieur is aan de beste tropische hardhoutsoorten.
 • Dankzij een uniek gepatenteerd proces (ThermoDensity®-behandeling) wordt de dichtheid van de bamboe door middel van persing van bamboevezels onder zeer hoge druk verhoogd en wordt de stabiliteit en duurzaamheid door een speciale thermische behandeling op 200⁰C tot een zeer hoog niveau verbeterd.
 • Door de ThermoDensity®-behandeling neemt de dichtheid – en daarmee de hardheid – zeer sterk toe, en is het sterker en harder dan elke andere hardhoutsoort.
 • Als enige bamboe product op de markt heeft X-treme® de gebruiks-/risicoklasse 4, waardoor het – zonder aanvullende behandeling – langdurig kan worden toegepast in direct contact met (zoet)water en/of direct grondcontact.
 • Bereikt een hoge brandveiligheidsklasse zonder impregnatie met dure en milieuvervuilende brandvertragers. Hierdoor kan MOSO® Bamboo X-treme® zonder aanvullende maatregelen in openbare projecten worden toegepast.

bambooh x-treme

bambooh n-finity

Bambooh N-finity

Het fietsnietje Bambooh N-finity is gemaakt van MOSO® Bamboo; een hoogwaardige bamboesoort.

 • MOSO® Bamboo N-finity balken zijn geïmpregneerd voor buitengebruik.
 • Dankzij een speciaal impregnatieproces behaalt het product de hoogste duurzaamheidsklasse volgens EU-norm EN350.
 • De balken zijn gemaakt door bamboe strips met een gepatenteerde haakverbinding aan elkaar te bevestigen.
 • MOSO® Bamboo N-finity is getest op mechanische eigenschappen (buiging, druk, rek, afschuiving) en kan worden toegepast als constructiebalken.

Projecten