VeloComfort®

Comfortabel fietstransportsysteem voor steile hellingen

VeloComfort® is een gepatenteerd fietstransportsysteem, waarmee gebruikers op locaties waar sprake is van steile hellingshoeken, zoals trappen naar fietskelders of fietsbruggen, hun tweewielers nagenoeg zonder kracht-inspanning kunnen verplaatsen. Zowel van boven naar beneden als van beneden naar boven.

Voordelen:

  • Het overbruggen van steile hellingshoeken met minimale inspanning
  • De gebruiker bepaalt zijn/haar tempo
  • Toepasbaar op binnen- én buitenlocaties
  • Onderhoudsarm
  • Veilig

Informatie aanvragen

Video VeloComfort® Amsterdam, Paradiso

VeloComfort® – Van beneden naar boven

De zijde van de trap wordt ingericht met een fietstransportband naar boven. De fietstransportband bestaat uit een hoogwaardige tandriem. De tandriem loopt in een duurzame, onderhoudsarme dubbelwandige aluminium goot en wordt aangedreven door een elektromotor.

De entree en de uitloop van de transportband worden esthetisch, functioneel en veilig in het geheel geïntegreerd. De elektromotor wordt aan de zijkant van de transportband gepositioneerd.

VeloComfort® is geschikt voor alle fietsen met handremmen, waarbij de twee wielen achter elkaar staan, zowel voor fietsen met dunne als brede banden alsook voor lichte én zware fietsen. Ook fietsen zonder handrem kunnen middels het systeem naar boven worden getransporteerd. Echter, bij dergelijke fietsen vereist het opgaande transport iets meer begeleiding van de gebruiker. De fietstransportband wordt geactiveerd zodra de geïntegreerde sensoren een fiets detecteren en pas weer stopgezet indien de transportband volledig vrij is van fietsen.

VeloComfort® – Van boven naar beneden

Aan de linkerzijde van de trap wordt over de gehele lengte een borstelgoot geplaatst. De borstelgoot wordt samengesteld uit een hoogwaardige, duurzame en onderhoudsarme dubbelwandige aluminium goot, welke aan beide zijden is voorzien van borstellatten. Deze borstellatten worden over de gehele lengte afgeschermd door een RVS-afschermkap. De frictie van de borstels zorgt ervoor dat de fiets tijdens de afdaling wordt afgeremd, waardoor de gebruiker zelf zijn/haar tempo kan bepalen.

De entree en de uitloop van de transportband worden esthetisch, functioneel en veilig in het geheel geïntegreerd.

VeloComfort® is geschikt voor alle fietsen waarbij de twee wielen achter elkaar staan, zowel voor fietsen met dunne als brede banden alsook voor lichte én zware fietsen.

VeloComfort® voor de steile trap van de fietsenstalling aan het Willem Wilminkplein in Enschede.

Rechts: close-up van de borstelband

Video VeloComfort® Enschede, Willem Wilminkplein